Eskilstuna kommun
Lärare sitter mittemot två elever i klassrummet och förklarar. I bakgrunden andra elever.

Ekonomiprogrammet Juridik (EK-JUR)

För dig som ser en framtid som advokat, domare, åklagare etc är inriktningen Juridik på S:t Eskils gymnasium det självklara valet.

Inom juridikinriktningen på ekonomiprogrammet får du en bra grund att stå på som framtida företagare eller juridikstudent. Här får du lära dig om företagarens rättigheter och skyldigheter, affärslivets lagstiftning, avtal, tvister, skadestånd och betalningsansvar.

Du lär dig

På Ekonomiprogrammet Juridik studerar vi juridik under alla tre årskurser. Vi fokuserar på affärsjuridik, privatjuridik, offentlig rätt, EU-rätt, kriminologi, entreprenörskap, internationell rätt samt en juridisk fördjupningskurs.

Du lär dig grunderna i att starta och driva företag inom ramarna för Ung Företagsamhet (UF). Du får lära dig tekniker för muntliga och skriftliga redovisningar, som jurist är det viktigt att kunna argumentera i både tal och skrift på en hög nivå. Utbildningen ger dig en bred behörighet för att studera vidare.

Mer om utbildningen

Elev står lutad mot elevskåpen. I bakgrunden två andra elever som går och pratar.

Arbetssätt

Här är tempot högt och för att trivas ska du vara beredd på att satsa på dina studier.
Vi kommer att varva studier i skolan med intressanta föreläsare, studiebesök och fördjupningsuppgifter. Skolan har en internationell profil, vilket möjliggör för lärorika och intressanta utbyten med personer från andra länder.

Efter skolan

Är du väl förberedd att läsa vidare på högskolan inom det ekonomiska eller samhällsvetenskapliga området men framförallt för fortsatta studier inom juridik.

Kontakt

Pelle Marklund

Biträdande rektor

Telefon:

Logos
Uppdaterad: 13 november 2023