Eskilstuna kommun
Kollagebild med elever som dansar och sträcker sina armar i luften. En tjej håller i en mikrofon och sjunger och en tjej gör en mugg i keramik.

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet – en högskoleförberedande estetisk utbildning.

S:t Eskils gymnasium erbjuder tre inriktningar Bild & Form, Dans och Musik.

Inriktningar

Elev skapar i lera.
Grupp med elever som dansar och sträcker händerna mot taket.
Tre elever i musikstudio. Två med mikrofoner och en med gitarr.

Du lär dig

På Estetiska programmet får du utveckla din konstnärliga och kreativa sida samtidigt som du förbereds för högre studier. Här jobbar vi med skapande ämnen och kreativt arbete. Är du en kreativ person kommer du trivas hos oss.

Målet är att du ska utveckla din egen fantasi, kreativitet och kommunikation. Du får lära dig att framträda inför publik och jobba med offentliga utställningar.

Arbetssätt

Väljer du Arts & Performance kommer du att möta elever som gillar att uttrycka sig på olika sätt, genom dansen, musiken eller konsten.

Du varvar teori med dans-, bild- eller musikkurser och arbetet leder fram till produktioner, konserter och utställningar. Hos oss får du också stort utrymme för att utveckla din egen stil eller genre.

Efter skolan

Väljer du att gå vidare inom det estetiska området har du fått en mycket bra grund att stå på och en rejäl portfolio att visa upp. Vi har elever som gått vidare till balettakademin, jobbar som lärare, illustratörer, musiker eller formgivare.

Vi har också många exempel på elever som genom högskolestudier gått vidare inom helt andra områden och där Arts & Performance skapat utrymme för dessa elever att utveckla sin kreativitet och sin personlighet tack vare den miljö vi erbjuder här.

Kontakt

Pelle Marklund

Biträdande rektor

Telefon:

Logos
Uppdaterad: 20 februari 2024